1/2 l mleka roślinnego
1 gałązka świeżej mięty
3 łyżki tahini Jasmeen
1 banan (opcjonalnie)
500 g malin (świeżych lub mrożonych)
Tahini to tradycyjna, orientalna pasta z nasion sezamowych (inaczej nazywana tahiną). Ta pasta sezamowa to coś więcej niż smaczna przekąska! Tahini jest ważnym składnikiem słynnych potraw bliskowschodnich – hummusu, baba ghanoush i chałwy. Dodaje pysznego, orzechowego smaku do jedzenia, jest kremowa i ma o wiele więcej zastosowań, niż może się wydawać.
Maliny i miętę myjemy, banana obieramy i kroimy na mniejsze części. Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Koktajl przelewamy do szklanek. Do dekoracji można użyć kilku malin oraz listków mięty. Smacznego!
Tradycyjna orientalna pasta z nasion sezamowych inaczej tahina.
Tahini nadaje potrawom charakterystyczny smak. To podstawowy składnik w kuchni Bliskiego Wschodu.
Jasmeen to produkty kuchni orientalnej, pochodzące głównie z Libanu, będącego
symbolem kuchni bliskowschodniej. Najwyższej jakości składniki oraz tradycyjne receptury pozwoliły zachować ten
wyjątkowy i niepowtarzalny smak
LEVANT FOODS Sp. z o.o.
ul. Pocztowa 15 B (wjazd od ulicy Kruczej)
62-080 Tarnowo Podgórne
info@levant.pl
tel. +48 61 88 66 600
fax +48 61 88 66 601
Sąd Rejonowy Poznań – Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego KRS 0000537244 NIP 7792427113 REGON 360519750
Kapitał zakładowy 20 000 000 zł
© 2024 LEVANT Foods Sp. z o.o.